Ανακαλύψτε το Φυσικό πάρκο του Ψηλορείτη

(Μαθητικός εικαστικός Διαγωνισμός)

Το Φυσικό Πάρκο του Ψηλορείτη προκηρύσσει ανοικτό μαθητικό εικαστικό διαγωνισμό με θέμα «Ανακαλύπτω το Φυσικό Πάρκο του Ψηλορείτη».

Ο διαγωνισμός αφορά σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου της Κρήτης και επισκεπτών της και στα αντικείμενα της ψηφιακής φωτογραφίας, του βίντεο και της ζωγραφικής. Η θεματολογία θα αφορά στα ζώα, στα φυτά, στα πετρώματα, στο ανάγλυφο και γενικότερα στο τοπίο του Ψηλορείτη.

Κάθε μαθητής μπορεί να υποβάλει μεμονωμένα, ένα μόνο έργο ανά αντικείμενο, θα μπορεί όμως να συμμετάσχει σε όλα τα αντικείμενα. Σε κάθε αντικείμενο, θα υπάρχουν δύο κατηγορίες, δημοτικού και γυμνασίου, εκτός του βίντεο που απευθύνεται μόνο σε μαθητές γυμνασίου.

Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι από 1 Ιανουαρίου έως και 31 Μαΐου 2010, οπότε είναι και η τελική ημερομηνία υποβολής των έργων.

Σε κάθε κατηγορία και αντικείμενο θα βραβευθούν τα έξι πρώτα έργα και θα δοθούν αντίστοιχα δώρα, ενώ τα σημαντικότερα θα εκτεθούν στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Φυσικού πάρκου

Τεχνικές Προδιαγραφές

Α. Φωτογραφία

Οι φωτογραφίες θα πρέπει απλά να υποβληθούν σε ψηφιακή μορφή jpg ή tiff και να μπορούν να τυπωθούν σε διάσταση τουλάχιστον 20Χ25 cm (ανάλυση πάνω από 5 Μpixel)

Β. Βίντεο

Τα βίντεο θα πρέπει να είναι σε ένα από τα γνωστά φορμάτ (avi, wmf, mp4, mpg, mov κλπ.) και η διάρκεια τους μέχρι 5 λεπτά.

Γ. Ζωγραφική

Θα γίνονται δεκτά έργα σε οποιοδήποτε υλικό (χαρτί, μουσαμά, ξύλο κλπ.), με οποιαδήποτε τεχνοτροπία (κάρβουνο, μολύβι, λάδι, τέμπερα, κολλάζ κλπ.) και σε διάσταση από Α4 (21Χ30 εκ.) έως Α3 (30Χ42 εκ.)

Το Φυσικό Πάρκο θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα παραπάνω έργα σε μη εμπορικές δραστηριότητές του. Η υποβολή έργων υποδηλώνει την αποδοχή των όρων του διαγωνισμού.

Τα επιμέρους δώρα καθώς και λεπτομέρειες για την αξιολόγηση των έργων θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.

Υποβολή

Τα έργα θα μπορούν να αποστέλλονται στα γραφεία του Φυσικού Πάρκου του Ψηλορείτη με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο στις παρακάτω διευθύνσεις.

Παράκληση, η υποβολή των έργων να συνοδεύεται από τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (συμπεριλαμβανομένου email και τηλεφώνου επικοινωνίας), την κατηγορία και το αντικείμενο που απευθύνεται, όπως και το όνομα του σχολείου που φοιτά.

ΦΥΣΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ
ΑΚΟΜΜ “Ψηλορείτης” Αναπτυξιακή ΟΤΑ Α.Ε.
Ανώγεια Μυλοποτάμου
74051, Ρέθυμνο
Τηλ. 2834031402
Email: natpark@psiloritis.eu
www.psiloritis-natural-park.gr

Τεχνική Yποστήριξη website