Σεμινάριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στην περιβαλλοντική εκπαίδευση: Το φυσικό περιβάλλον επηρεάζει την παραγωγή και την εξέλιξη της μουσικής; Μια εκπαιδευτική προσέγγιση.
Σεμινάριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στην περιβαλλοντική εκπαίδευση: Δασικά οικοσυστήματα της Κρήτης. Χθες και σήμερα. Μύθοι και αλήθειες μέσα από την προσέγγιση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Διαχείριση φυσικών πόρων – Το παράδειγμα του Ψηλορείτη.
Στόχοι και Καλές Πρακτικές Προγραμμάτων και Θεματικών Δικτύων Π.Ε. των Σχολείων και των ΚΠΕ στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη.
Εισαγωγή στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση – Εκπαίδευση για την Αειφορία: Μεθοδολογία και Διδακτικές Tεχνικές. Σχεδιάζοντας Προγράμματα Π.Ε. με θέμα: Νοιάζομαι για το Περιβάλλον, φροντίζω την υγεία μου, προωθώ τον Πολιτισμό.
Πολλαπλή Νοημοσύνη και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση – Εκπαίδευση για την Αειφορία: Μεθοδολογία και ΔιδακτικέςTεχνικές: ο κάθε μαθητής να μαθαίνει με το δικό του Τρόπο και ο δάσκαλος να διδάσκει με Πολλαπλούς Τρόπους.
Το Κρητικό Τοπίο: Φυσικό – Ανθρωπογενές Περιβάλλον. Οι αρχές – οι αξίες της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της Αειφορίας και η σημασία του ενεργού πολίτη μέσα από το συγγραφικό έργο του Ν.Καζαντζάκη.
Σχεδιάζοντας Προγράμματα Π.Ε. με θέμα: Το οικολογικό αποτύπωμα των προϊόντων ως υλικός και άυλος πολιτισμός.
Συζητώντας με μαθητές για τους Φυσικούς Κινδύνους, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών.
Εισαγωγή στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση-Εκπαίδευση για την Αειφορία: Μεθοδολογία και Διδακτικές Tεχνικές. Σχεδιάζοντας Προγράμματα Π.Ε. με θέμα: Είμαστε… ό,τι Τρώμε: διατροφικές συνήθειες και περιβάλλον.
Ψηλαφώντας τη μνήμη της γης μέσα από τη γεωποικιλότητα, τα Γεωπάρκα και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες.
Το πρόγραμμα Ανακύκλωσης Υλικών στο Δήμο Ανωγείων.